20.04.2009

Müşteri Tipleri / No 1) Asalak Müşteri




Efendim şimdi müşteriler kaça ayrılır diye düşünecek olursak,bunun cevabı henüz kesin ve net belli olmamakla birlikte,genel olarak ÇOKA AYRILIR diyoruz.
Bunlardan ilki ve en gıcık olanı ASALAK MÜŞTERİ'dir.

Kimdir ASALAK MÜŞTERİ?

ASALAK MÜŞTERİ genellikle boş mağazaya giremez.Çünkü tüm gözlerin onda olmasını sevmez.

Mağazaya giren birisi varsa 3 adım gerisinden takip ederek, o da soluğu alır içeride.

Önce renk renk, güzel ürünlerin etkisiyle ne yana gideceğini şaşırır.Aslında hiç bir şey almayacaktır,ihtiyacı yoktur.Zaten olsa da parası yoktur...

En büyük özelliği başkaları neye bakıyosa ona bakmaktır.Yüzünde son derece meymenetsiz bir ifade vardır.İçinden seni seçtim PİKAÇU demişcesine kendisine birini seçer ve peşine takılır.

Satış elemanı Pikaçuya ürünler hakkında bilgi verirken o da hemen arkada sessizce dinler.Pikaçu (daha sonra CİLLOP MÜŞTERİ adı altında karşımıza çıkacak) üstünde durulan ürünü almaya hazırdır ve başlar "Ayyy çok güzeeeel,bayıldııımmmm (ürünün fiyatını öğrenir) ay bişi de değilmiiiş,bana göresi var mı?Tamam pembesinden alayııım" derken ASALAK MÜŞTERİ olay mahaline iyice yaklaşır.Bir ürüne, bir Pikaçu'ya bakar ve oda eline aynı ürünü alır.Bakar,inceler sanki alıcakmış gibi elinde gezdirir.Bu arada biz biliriz ki birazdan ürünü bırakıp defolup gidecektir.Nitekim de öyle olur.Pikaçudan aldığı cesaretle kapıp taşıdığı ürünü daha sonra sessizce yerine bırakır ve hızla mağazadan ayrılır...

Arkasından ne denir?

Güle güle ASALAK...
Tavsiye:Siz siz olun hiç bir zaman ASALAK MÜŞTERİ olmayın :)

3 yorum:

Moonish (moonsun) dedi ki...

Ben de cok dobrayimdir !!!

Senin de agzin pek bir bozukmus !!!

O musteriler olmasa ac kalacaginin farkindasindir umarim !!!

Sibelbek dedi ki...

valla kim olursa olsun birine asalak denmesini ne yalan söyleyeyim yadırgadım.
birşey almak isteyip, alamayacak çok insan var bu ülkede, üstelik kriz yüzünden onlara daha binlercesi ekleniyor.
yani alamıyor diye asalak mı denmeli?
cık cık, olmadı ama...

ÜrüyenyiyenyamalaK dedi ki...

Parası yoksa boş beleş gezmesin,bizi de meşgul etmesin.İnsan biraz kendini ve kesesini bilir ama di mi?Parası olmayan Bağdat Caddesindeki bi çamaşırcıya değil pazara gider.